MTB Clinic

MTB Kidsclinic  – 2016

In de ochtend af en toe een buitje, maar ‘s middag werd er onder een lekker zonnetje, flink gefietst door de jeugd.  Met bijna 40 schoolgaande kinderen was de gratis kids clinic druk bezocht.
Met 4 nieuwe instructeurs was de clinic dit jaar nieuw opgezet. Joost, Sander, John en Merijn lieten de kinderen vier verschillende oefeningen doen, met afsluitend een cross-rondje. Daarna konden de kinderen nog tegen elkaar strijden om de felbegeerde Slowbike titel. De beoogde favoriet van de voorrondes, moest al vroeg in de finale een voet aan de grond zetten en was daardoor kansloos voor de titel. Kortom een zeer geslaagde clinic nieuwe stijl.


0056 MTB Challange Chaam Clinic Patrick Smits 03-10-2015In 2015 werd de clinic verzorgt door Patrick Smit en was er een goodybag vol verrassingen voor alle deelnemers. De gratis kids clinic werd bezocht door 45 enthousiaste kinderen die na een instructie en demonstratie van Patrick Smit zelf aan de slag mochten.


De jeugdclinic wordt sinds 2012 georganiseerd en is voor kinderen tot 12 gratis en werd in 2014 verzorgd door Stan Godrie. De doelstelling is om de jeugd kennis te laten met de sport en met MTB in het bijzonder.